Wednesday, June 16

Moving on

Ada benda yang buat aku rasa awkward sangat. Lagi-lagi bila dalam keadaan yang macam ni. You come and don't say a proper Hello, tiba2 sergah masuk dalam life aku for the sake of keep in touch, atau bukan catching up pun yang kau maksudkan. Aku rasa mungkin lebih kepada ok now you're home so what.

I knew you for years. Since we're still little girls with ponytail fighting over candies. Now we're young adult busy chasing dreams. I got my own circle of friends, and so did you.

Mungkin aku juga selesa dengan jarak yang diciptakan. Kalau boleh, aku pun nak jarak itu sentiasa ada. Sebab bila jauh, aku rasa selesa, aku rasa bebas dari segala, aku rasa life is about flying and see the world. Tapi bila dah terlalu jauh, rindu itu sekali sekala datang menyapa.

Cumanya, terima kasih kawan2 yang never fails to meet me up everytime i'm home. It looks simple but for me who value friendship, it's something special. Bukan dengan cara terpaksa yang seperti yang kau cuba tunjuk.Yeah, i am emotional like that.


Old friends, old memories. But i prefer old friends with new memories.