Friday, June 4

I want to grill some meat.

"i tunggu you sampai bila-bila. i janji". okay. dan i panggil semua itu bullshit, tak romantik langsung. please lelaki2, jangan guna ayat lapuk macam tu kalau you nak pikat perempuan. sebab i rasa ayat tu plastik sangat.

dulu masa kt sekolah menengah, ada seorang lelaki ni janji macam tu dengan i. siap sumpah bagai kalau i tolak cinta dia, dia akan tunggu i walau sampai bila2. and prinsip i, kalau tak suka, memang i tak suka walau dia bagi hadiah macam2 sekali pun. senang cerita, i tolak cinta dia. beberapa bulan lepas tu, tup tup dia couple dengan orang lain. mana janji "i tunggu you sampai bila2?"

datang lelaki ke-2, juga dengan janji serupa. i promise him nothing. tapi sebab dia suka mendesak, i turned him down. siap desak kalau tolak cinta dia, dia akan main cara kotor, guna bomoh. like sangat wth. Dengan janji i tunggu you sampai bila2, dia tunggu tapi bukan sampai bila2, cuma beberapa bulan saja. Last few years, i found out he's with my friend now.Mana janji "i tunggu you sampai bila2?"

If you know you'll never make it, kenapa perlu you said those thing? Promises are made not to be broken. Bila you pernah jumpa lelaki2 macam tu dalam hidup, you begin to appreciate those yang betul2 ikhlas.

Bukan yang jenis pendesak dan baran, bukan juga yang jenis yang mengukir janji atas awan.

Yang ikhlas, sepenuh hati menyayangi. Yang mungkin tak perlu kata2 dan janji untuk ungkapkan kasih sayang.